AloitaAktia

ETF-salkku

Tehokasta ja tuottavaa sijoittamista

Suomen paras

Valitsemalla ETF–salkun hyödyt kolmella tavalla

1
Globaalisti hajautettu
Huolellisella allokaatiotyöllä ja globaalilla hajautuksella saavutetaan paras lopputulos.
2
Kustannustehokas
Valitsemme sinulle tehokkaimmat instrumentit. Matalilla kustannuksilla on merkittävä vaikutus tuottoon.
3
Älykäs
Automaattiset algoritmimme pitävät huolen että salkkusi on aina tasapainossa ja tavoitteidesi mukainen
Aloita sijoittaminen
Sijoitussuunnitelma

Tehokas ja selkeä sijoitussuunnitelma

Tutustu esimerkkisalkkuihimme ja kokeile, miltä salkkusi voisi näyttää. Kaikki riskitasot eivät sovi kaikille ja voidaksemme auttaa juuri sinulle sopivan salkun valinnassa, on sinun ensin kerrottava meille tavoitteistasi ja taustastasi.
Osakkeet
70 %
Korot
30 %
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Riskitaso
riskiä tavoitteleva

Osakkeet

Riskitaso 8
Valitsemme salkkuusi markkinoiden kustannustehokkaimmat ja muiltakin ominaisuuksiltaan parhaat ETF-rahastot. Hajautamme salkkusi erittäin laajasti sekä maantieteellisesti että toimialojen välillä. Riippuen valitsemastasi riskitasosta, käytämme salkussasi jopa yhdeksää eri osakerahastoa, joiden kautta omistat osuuden tuhansista kansainvälisistä yhtiöistä.

Korot

Riskitaso 8
Myös korkosijoituksissa hajauttaminen on tärkeää. Käytämme salkuissamme seitsemää käsin valitsemaamme velkakirjoihin sijoittavaa ETF-rahastoa. Mukaan mahtuu sekä vähäriskisiä ja matalamman tuoton tarjoavia kehittyneiden valtioiden velkakirjoja että rohkeammille sijoittajille soveltuvia yrityslainoja ja kehittyvien talouksien valtioiden velkakirjoja.
Voit vaikuttaa ympäristöösi sijoittamalla. Tutustu Impakti–salkkuun

Voit vaikuttaa ympäristöösi sijoittamalla. Tutustu Impakti–salkkuun

SOSIAALINEN VAIKUTUS
PÄÄSTÖVÄHENNYS
VASTUULLISUUS
Tutustu impakti-salkkuun
Säästölaskuri

Tuottolaskuri

Me ymmärrämme – säästäminen on hankalaa, mutta pennin venytys kannattaa. Ota säästösi haltuun ja katso laskurillamme kuinka paljon ne voivat kasvaa.
Kuukausisijoitus
Kertasijoitus

300 €/kk

0
2 000 €
Laskelma perustuu 5,3 % keskimääräiseen kasvuun vuodessa.
Tuottoarvio
Säästetty pääoma
72 000 €
Kuinka paljon olet saanut 20 vuodessa säästettyä
Jolle tuottoa (5,3 %) *
55 971 €
Salkun tuottoarvio 20 vuoden sijoitusajalla
Varat yhteensä
127 971 €
Salkun arvioitu arvo 20 vuoden päästä
* Kokonaistuotto laskettu riskitasolla 8. On mahdotonta ennustaa todellista kokonaistuottoa. Esimerkkilaskelman tuottoprosentti on vain oletus ja arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin.
Aloita sijoittaminen
Toteutunut tuotto

Sijoitusten tuotto

Pitkällä yli 10 vuoden aikajänteellä riskitasolla 8 salkun tuotto-odotus on 5,3 % vuodessa

90100110120130140201720182019202020212022

Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta arvonkehityksestä, eikä sen perusteella voi muodostaa luotettavia oletuksia tulevasta tuotto- tai arvonkehityksestä. Sijoituksen arvo voi nousta tai laskea tulevaisuudessa ja sijoittaja voi menettää sijoittamiaan varoja.

Sama hallinnointipalkkio salkun koosta riippumatta

Sama hallinnointipalkkio salkun koosta riippumatta

0,45 %

Palvelun kokonaiskustannus koostuu hallinnointipalkkiosta ja salkussa käytettyjen sijoitustuotteiden palkkioista.

ETF FAQ

Onko sinulla vielä avoimia kysymyksiä ETF-sijoittamisesta?

Mikä on ETF (Exchange Traded Fund)

ETF:t muistuttavat tavallisia sijoitusrahastoja, mutta niitä voidaan ostaa osakkeiden tapaan kansainvälisistä pörsseistä. Useimmat ETF:t ovat passiivisia indeksiosuusrahastoja, joiden sijoituksissa jäljitellään mahdollisimman tarkasti jotakin markkinaindeksiä.

Esimerkiksi useimpien keskeisten talousalueiden ja maiden osakemarkkinoille on tarjolla omat ETF:t. Lisäksi ETF:ien kautta voi sijoittaa korko-, hyödyke ja kiinteistömarkkinoille. ETF:ien perusajatuksena on tarjota edullisilla kuluilla osuus jostakin arvopaperi-indeksistä.

Tavallisista sijoitusrahastoista poiketen useimmat ETF:t eivät siis valikoi sijoituskohteitaan, vaan ne pyrkivät ainoastaan sijoittamaan varansa markkinan koostumusta kuvaavan indeksin mukaisesti. Tällaisen passiivisen indeksisijoittamisen ideana on saada sijoitukselle valitun markkinan keskimääräinen tuotto keskimääräisellä riskillä.

Mitä sijoittaminen ETF:iin kauttanne maksaa?

Tavallisesti ostaessasi ETF:iä omatoimisesti maksat jokaisesta ostosta ja myynnistä kaupankäyntipalkkiot ja arvopaperien säilytyksestä säilytyspalkkion. Meillä lisäsijoitukset ja lunastukset ETF-salkkuun ovat ilmaisia ja maksat vain kiinteän hallinnointipalkkion joka on sama 0.45 % riippumatta salkkusi koosta.

Onko salkun koolla alarajaa?

Kyllä. Rakennamme asiakkaillemme salkkuja 1000 eurosta ylöspäin. Tämä johtuu ETF-rahastojen yksikköhinnoista: pienemmillä summilla salkun hajautus kärsii, koska kaikkia haluttuja ETF-rahastoja ei voida ostaa. Lisäsijoitusten koolle ei ole asetettu mitään alarajaa – voit valita juuri sinulle sopivan säästömäärän.

Aloita sijoittaminen jo tänään

Aloita sijoittaminen