AloitaAktia

Mitä eroa on rahastosijoittamisella ja sijoittamisella Impakti-palvelun kautta?

Impakti-palvelusta saat yksittäistä rahastoa laajemman hajautuksen ja ammattilaiset hoitamaan sijoituksiasi, maksamatta korkeita hallinnointipalkkioita.

Katri Eranti
Digital Marketing Manager
5 min read
20. toukokuuta 2021

Rahastosijoittaminen on suosittu tapa sijoittaa, mutta omiin tavoitteisiin ja riskiprofiiliin sopivaa rahastoa voi olla vaikeaa löytää. Rahastoja on aktiivisesti ja passiivisesti hoidettuja, säännöiltään ja sarjoiltaan erilaisia. Rahastojen sijoituskohteet voidaan myös kohdentaa esimerkiksi toimialaan, maantieteelliseen alueeseen tai tiettyihin omaisuusluokkiin. Lisäksi rahastojen erilaisten kulujen kanssa tulee olla tarkkana, jotta ei maksa liikaa tai turhasta.

Impakti-palvelun kautta sijoittaessasi vastaat kyselyyn, jonka avulla ehdotamme sinulle sopivaa salkkua. Salkkuehdotuksemme huomioi tavoitteesi ja riskinsietokykysi ja jakaa omistuksesi osakkeiden ja korkojen välillä profiiliasi vastaavasti. Lisäksi kysymme elämäntilannettasi joka vuosi ja päivitämme tarvittaessa salkkusi vastaamaan sitä. Voit myös milloin tahansa muuttaa salkun riskitasoa tai tehdä salkkuusi lisäsijoituksia tai lunastuksia ilman kustannuksia. Sijoituksesi ovat sinua varten.

Impakti-palvelussa tasapainotamme salkkusi puolestasi, rahastoissa se pitää tehdä itse (pl. yhdistelmärahastot).

Palveluumme sisältyy salkkusi kehityksen jatkuva seuranta. Älykkäät algoritmimme varmistavat, että salkussasi säilyy sijoitusprofiiliasi vastaava osake- ja korkopaino, ja asiantunteva sijoitustiimimme huolehtii siitä, että sijoituskohteet vastaavat vallitsevaa markkinatilannetta. Näin salkkusi pysyy määrittelemässäsi pitkän aikavälin tavoitteessa.

Modernien työkalujemme ja selkeiden raporttiemme avulla tiedät aina mitä salkussasi tapahtuu. Impakti-palvelun kulut ovat läpinäkyvät: Hallinointipalkkio on aina kiinteä 0,45 % vuodessa salkun koosta riippumatta. Tutustu hinnoitteluumme.

On myös hyvä huomata, että Impakti-palvelussa omistat ETF:iä suoraan, rahastoissa omistat vain rahasto-osuuksia. Impakti-palvelu on läpinäkyvä, näet suoraan mitä salkusi sisältää, toisin sanoen, mitä omistat. Rahastoissa on tosi vaikea seurata, mihin sijoittamasi varat oikeasti menevät.

Impakti-palvelu Rahasto
Sijoitustesi hajautus riskinsietokykysi mukaan x
Omistustesi allokointi elämäntilanteesi muututtua x
Varojesi hajautus usean eri rahaston välillä tarpeesi huomioiden x
Voit muuttaa riskitasoasi halutessasi x
Omistat ETF:t itse x
Omistat rahasto-osuuksia x
Salkkusi tasapainotetaan automaattisesti x

Aloita sijoittaminen jo tänään

Aloita sijoittaminen