AloitaAktia

Miksi veronpalautukset kannattaa sijoittaa?

Veronpalautukset ovat hyvä alkupääoma sijoittamisen aloittamiselle. Ne kannattaa laittaa poikimaan ja seurata niiden arvonnousua.

Jussi Kallasvuo
Johtaja, Asiakkuudet
7 min read
9. heinäkuuta 2020

Kun veronpalautukset kilahtavat tilille, kannattaa miettiä niiden sijoittamista, jos rahoille ei ole akuuttia käyttökohdetta. Tuhlata niitä ei kannata. Muistatko edes, mihin edelliset saamasi veronpalautuksesi kulutit? Veronpalautukset ovat tavallaan rahaa, jonka olet säästänyt "vahingossa", kun veroprosenttisi on ollut liian korkea. Kun palautukset saapuvat tilillesi, kannattaa ne laittaa poikimaan tulevaisuutta varten sijoittamalla ne viisaasti. Korkoa korolle -ilmiöön pääsee mukaan vain sijoittamalla eikä rahojen makuuttaminen tilillä kannata korkojen olessa olemattomat. Myös mahdollinen inflaatio vaikuttaa rahan arvoon pitkällä aikavälillä. Nykyistä markkinatilannetta ei kannata myöskään liikaa murehtia jos sijoittamista aikoo tehdä pitkällä aikavälillä.

Veronpalautusten arvon voi kaksinkertaistaa.

Veronpalautusten arvon kaksinkertaistuminen riippuu sekä tuotosta että aikajänteestä. Jos sijoitat veronpalautuksesi niin, että saat niille 5 % tuoton, kaksinkertaistuu se 15 vuodessa. Isommalla tuotto-odotuksella aikaa menee vähemmän. Jo 9 % tuotto kaksinkertaistaa veronpalautuksesi vain 8 vuodessa. Aika hyvin vahingossa säästetyille rahoille! Tuotto-odotuksen lisäksi sijoituskohdetta valitessa on hyvä huomioida sijoituspalvelusta aiheutuvat kulut. Pienillä kuluilla voit maksimoida veronpalautuksesi tuoton. Sijoituspalvelussamme ei ole piilokuluja ja hinnoittelumme on läpinäkyvää. Maksat vain hallinnointipalkkion, joka on 0,45 %, ja salkussa käytettyjen sijoitustuotteiden palkkiot, jotka vaihtelevat salkusta riippuen 0,18 % ja 0,45 % välillä. Emme peri muita kuluja.

Sijoittaminen kannattaa aina aloittaa ennemmin kuin myöhemmin ja veronpalautukset ovat oiva tapa aloittaa.

Aina on hyvä aika aloittaa sijoittaminen, jos sijoitusten aikajänne on pitkä. Aika on sijoittajan paras ystävä heti aloittamisen jälkeen. Paras aika aloittaa sijoittaminen olisi itseasiassa ollut jo vuosia sitten, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä. Aloittamalla sijoittamisen nyt, näillä veronpalautuksilla, voit aikahajauttaa myöhempiä, tulevia sijoituksiasi. Kuukausisäästäminen on kätevä tapa aikahajauttaa sijoituksiasi ja sillä tavalla myös karrutat varallisuuttasi melko huomaamattomasti. Alkusijoituksen jälkeen 50 tai 100 euron kuukausisijoitus kerryttää mukavan sijoitusomaisuuden vuosien saatossa ja samalla aikahajautat sijoituksesi tehokkaasti. Palvelussamme sinun ei tarvitse huolehtia maantieteellisestä, toimiala- tai yrityshajautuksesta. Me huolehdimme siitä puolestasi. Voit laskea tuotto-odotuslaskurillamme, kuinka paljon sinun veronpalautuksesi voivat kasvaa 20 vuodessa jos aloitat sijoittamisen nyt.

Jos koko veronpalautuspotin sijoittaminen tuntuu ankealta, voit tietysti sijoittaa vain osan siitä. Pääasia on, että aloitat! Vain aloittamalla sijoittamisen pääsee mukaan kasvattamaan varallisuuttaan ja osalliseksi korkoa korolle -ilmiöstä. Olisivatko nämä veronpalautukset sinun ensimmäinen sijoituksesi?

Aloita sijoittaminen jo tänään

Aloita sijoittaminen